6 tips för twittrare

Är du en frekvent twittrare eller har du just startat? Kanske har du ett konto men inte riktigt kommit igång och har svårigheter att komma på hur du ska hantera kanalen?

IMG_2265

Själv har jag flera gånger haft ambitionen att bli en bättre twittrare när det gäller mitt privata konto. Det konstiga är att det är något med den kanalen som får mig att inte gå igång. Vet inte riktigt vad det kan vara, men så är det bara… Lättare då att jobba för kunders räkning. Kanske gör jag ett nytt försök inom kort. MEN för dig som gillar att twittra eller som vill komma igång och som kanske har ett företag som du vill marknadsföra på Twitter finns några generella tips för att du ska få ut mer av ditt twittrande.

 1. Använd inte alla 140 tecken
  Om du håller tweeten kortare, runt 110 tecken istället, gör du det mycket lättare för följarna att göra en retweet med egen kommentar. Detta ger större engagemang.
 2. Tänk noga på vilken tid du twittrar
  Twitter har störst aktivitet under 11-12 timmar dagtid mellan runt klockan 8:00-19:00 i den aktuella tidszonen. Allra störst aktivitet är under helgerna så lägg inte ner twittrandet bra för att kontoret är stängt! En annan viktig sak är att ta reda på när dina följare är aktiva och det kan du till exempel göra med verktyget Tweriod.
 3. Använd bilder, filmer och länkar
  Alla vet nog numera att bilder och filmer engagerar mycket i sociala medier. Du kan få en ökning av retweets på 150% bara genom att använda bilder. Även länkar ger ett högt engagemang, det är bra att ha länkar i så många som 60-80% av sina tweets.
 4. Använd hashtags
  Att använda hashtags ökar engagemanget mycket. Det ger även bättre synlighet på Twitter. Begränsa dock antalet till två stycken per tweet.
  Håll dig uppdaterad på trender och branschspecifika hashtags för att ge dina tweets bättre engagemang. Det kan du exempelvis göra med hjälp av hashtagify.
 5. Använd tydliga calls-to-actions
  Ge följarna tydliga calls-to-actions. Använd uppmaningar, ord som retweeta gärna, följ och hjälp fokuserar på läsaren och det lockar till mer engagemang än om tweeten fokuserar på skrivaren.
 6. Lägg ut 1 till 4 tweets per dag
  Det är lätt att tro att ju fler inlägg du gör desto bättre måste det vara. Om sanningen ska fram finns det en stark koppling mellan alltför många inlägg och ett lägre engagemang. Detta är extra viktigt att tänka på för företag för att inte pusha ut sitt varumärke för mycket. Var dock mycket noga med att svara på DMs och @mentions.

Så, där har du lite att tänka på när du twittrar. Jag tror jag kommer att ge det en chans till i alla fall. Hoppas vi ses på Twitter snart 🙂

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s