Telefonen bland strumporna

Tidigare idag blev jag något orolig efter att ha försökt nå min 74-åriga mor utan att lyckas. Jag hade ringt henne på mobilen igår kväll och efter att ha försökt återigen i förmiddags ringde jag även hennes hemtelefon (ja, hon är tillhör dem som faktiskt använder sin fasta telefon). Alla försök resulterade i samma sak, nämligen inget svar.

Min första reaktion när hon inte svarade på sin mobil var att jag blir så trött…för det har visat sig att hon har uppenbara problem att hantera sin Iphone. Men då hon inte svarade på hemtelefonen heller började jag som sagt bli lite orolig. Då ringde jag min ena syrra för att höra om hon hade nyheter om vad vår mor hade för sig (det hade hon inte) och slutligen ringde jag mors delsbo för att höra om han hade koll på vart hon var. Efter många signaler på hans mobil svarade han och det visade sig att han var hemma hos henne och att hon också var där.

Förklaringen på vad som hänt var att hon igår hade gömt båda sina telefoner i strumplådan i hallen! Varför hade hon gjort det undrar du nog, det gjorde även jag. Svaret på det var att hon lagt dem där i går kväll för att hon inte vill bli störd, och sedan hade hon glömt dem där.

bild (3)

Jag tänker så här; varför inte bara stänga av ringsignalen på telefonerna (det menar hon att hon kan på mobilen men inte på den fasta), men det härliga i hela historien är att hon faktiskt gömmer sina telefoner när hon inte vill bli störd och att hon då i samma stund faktiskt ser till att hon skapar förutsättningar för att inte drabbas av digital stress. Way to go mother!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s