Utbildning när den är som bäst

Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag som fullvuxen nu återigen satt mig i skolbänken för att vidareutbilda mig. Den korta tid jag gått i skolan denna gång har jag många gånger glatt mig åt att det känns som denna utbildning verkligen kommer att ge mig mycket.

Det är alltså en yrkeshögskola och det finns en ledningsgrupp bestående av fantastiska personer med erfarenhet från branschen. Denna ledningsgrupp har specificerat vad utbildningen ska innehålla och de har satt ihop kursplanen. De har kontinuerliga ledningsgruppsmöten där de tittar på branschen och utbildningen och säkerställer att kursen är på rätt väg. Yrkeshögskolornas utbildningar bygger på att det finns ett behov som behöver tillgodoses på marknaden.

Vi har under en och en halv månad haft kanske 5-10 gästföreläsare som alla varit sjukt entusiastiska över att få komma till just oss för att föreläsa. De säger alla att ”äntligen finns denna utbildning, vad jag önskar att den fanns när jag utbildade mig och att de som jag jobbar med hade fått gå den också”. Kort sagt det finns många indikationer på att utbildningen är efterlängtad i själva branschen.

Känns superkul!

IMG_1823

Då jag sedan har egna barn varav ett går i 2:a klass och en i förskolan har jag funderat mycket på skolsystemet de senaste åren. Man kan nog sammanfatta det med att jag inte är helt överväldigad av entusiasm över hela systemet, vilket till slut ledde till att jag valde att sätta barnen i Waldorfskolan Idunskolan. Själv gick jag i Kristofferskolan (också det Waldorf) och valet känns nu självklart. Det är ett annat sätt att se på lärande och på människor i allmänhet och på barn i synnerhet.

Jag hoppas att deras skolgång och min egen kommer att bli utvecklande och stimulerande.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av en föreläsning av Ken Robinson där han pratar om hur han skulle vilja förändra skolsystemet helt. Håll till godo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s